Real time web analytics, Heat map tracking

Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Most Popular

Φορμίωνος 151, Καισαριανή Τηλ./Fax: 210 7662895 Κιν.: 6937 274526 ...
Greek English French Russian
Follow Us                                 
           210 72 56 742        info@odigosonline.gr       Μιχαλακοπούλου 155, Αθήνα  
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΝΑΣ», Κα ΝΑΝΤΙΑ ΑΒΙΤΙΔΟΥ
 
OI ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ σχέσεις έχουν πολλά προβλήματα. Φαίνεται ότι ήταν ποιό εύκολο πριν 30 χρόνια, οι άνθρωποι απλά ερωτεύονταν, δημιουργούσαν μια οικογένεια και μεγάλωναν μαζί, γερνούσαν μαζί . Υπήρχαν λιγότερες απαιτήσεις και επομένως, λιγότερες επιπλοκές. Αλλά τώρα υπάρχουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες που επηρεάζουν τη σχέση. Η ανάγκη των ανθρώπων να κάνουν μια σχέση και να καθηλώσουν τον άλλον δεν έχει αλλάξει. Άρχισε ακόμη να αυξάνεται το ποσοστό απελπισμένα για μια παροδική σχέση την οποία πολλοί γρήγορα ξεκινάνε με αποτέλεσμα να πέφτουν σε τοξικές καταστάσεις.
Δεν είναι μυστικό ότι σήμερα η σχέση τελειώνει πριν ακόμα ξεκινήσει. Γιατί; Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε και να προστατεύουμε την προσωπική ζωή μας! Εδώ θα σας πω λίγα πράγματα στα οποία πρέπει να δώσουμε βάση:
 
1. Κοινωνικά δίκτυα.
Τα κοινωνικά δίκτυα λειτουργούν σαν ξίφος έτοιμο να μας πληγώσει, ξίφος διπλής όψης, κόβει από όπου και να το πιάσεις!Αν και δημιουργούνται για να φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, παρέχοντας νέους τρόπους επικοινωνίας, τα κοινωνικά δίκτυα καταστρέφουν επίσης πολλές σχέσεις. Για παράδειγμα, πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί με σχόλια και συμπάθειες ή ακόμα και με την δυσαρέσκεια. Μερικές φορές παρερμηνεύεται, αυτό μπορεί να μας δημιουργήσει πρόβλημα. Τα άτομα τα οποία εμπιστευόμαστε από εκεί μπορεί να μην είναι αληθινά απέναντι μας αλλά ούτε και υπαρκτά! Οι προσωπικές μας στιγμές … οι προσωπικές μας φωτογραφίες, είναι πολύ επικίνδυνο να βρεθούν σε λάθος χέρια. Χάνουμε την προσωπική μας επικοινωνία με τους ανθρώπους, την αντικαθιστούμε με την απρόσωπη και άψυχη οθόνη.
 
2. Η διαδικασία του φλερτ χάνει τον ρομαντισμό της.
Πριν μερικά χρόνια ένας αρρενωπός νέος έπρεπε να προσπαθήσει πραγματικά να κερδίσει το ενδιαφέρον μιας κοπέλας. Να είναι βρε παιδί μου λίγο τζέντλεμαν, ρομαντικός, να σε σέβεται, να έχει τρόπους ευγένειας για να τον εκτιμήσεις. Οι γυναίκες, λένε οι παλαιοί, αγαπάνε με τα αυτιά! Ναι, ναι μην γελάς καθόλου. Αυτά όλα όμως εξασθενούν και μαζί με αυτά και τα αισθήματά μας… Γινόμαστε σαν άψυχα ρομπότ θέλεις η ζωή μας η οποία τρέχει με γοργούς ρυθμούς, θέλεις τα πρότυπα τα οποία με το ζόρι θέλουν να μας περάσουν θέλεις λίγο απ όλα;
 
3. Υπάρχουν πάρα πολλοί πειρασμοί.
Είναι πολύ ποιο εύκολο να λοξοδρομήσεις να γίνεις άπιστος και να κάνεις λάθος. Είναι εύκολο να μπεις σε ένα τρίγωνο αγάπης. Αλλά είναι εύκολο και να παγιδευτείς σε αυτό και να τα τινάξεις όλα στον αέρα! Οι πειρασμοί, πολλοί και παντού, εξίσου το ίδιο και για τα δύο φύλλα. Άρα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και όχι επιρρεπείς σε ότι ακούμε και βλέπουμε, όπως λέει και το τραγούδι: «θα στα βγάλω τα ματάκια αν μου κάνουν κορδελάκια».
 
4. Οι νέοι άνθρωποι είναι πολύ ύποπτοι σήμερα.
Οι νέοι άνθρωποι είναι δύσκολο να εμπιστευθούν. Μια σχέση πρέπει να βασίζεται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και τον σεβασμό. Αλλά οι περισσότεροι προστατεύουν τον εαυτό τους αντί να ανοίγονται ο ένας στον άλλο. Να μοιράζονται τις ανησυχίες τους και από κοινού να βρίσκουν λύσεις.
 
5. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά δημιουργούνται ως θεμέλια για την οικοδόμηση μιας σχέσης.
Πολλά παιδιά κάνουν παιδιά, αν και δεν είναι ακόμη έτοιμα για μια σοβαρή σχέση και γονική μέριμνα. Το άγχος της ανατροφής των παιδιών επηρεάζει ακόμη περισσότερο το σχηματισμό σχέσεων με αποτέλεσμα να μην παντρεύονται.
 
6. Οι άνθρωποι γενικά έχουν γίνει πιο εγωιστές.
Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό. Πολλοί νέοι επικεντρώνονται περισσότερο στην εκπαίδευση και την καριέρα τους. Θέλουν να θέσουν τα θεμέλια για το μέλλον, δεν δίνουν σημασία στις προσωπικές σχέσεις πριν πετύχουν επαγγελματικά.
 
7. Η οικονομία ασκεί πίεση στις σχέσεις.
Οι σχέσεις κοστίζουν χρήματα. Και σήμερα τα χρήματα είναι δύσκολο να τα έχουν. Οι άνθρωποι προτιμούν να επενδύουν τα χρήματα στον εαυτό τους παρά τον χρόνο τους στις σχέσεις. Όπως και οι απαιτήσεις έχουν αλλάξει, δεν θα βγάλεις την κοπέλα σου να φάτε πασατέμπο στην πλατεία Δαβάκη! Το λιγότερο θα σε σνομπάρει…..
 
8. Οι σοβαρές σχέσεις δεν είναι της μόδας.
Έχουν πάρα πολλές άλλες ασχολίες και δραστηριότητες από το να σκεφτούν μια σοβαρή προσωπική σχέση. Της μόδας είναι να περνάς καλά απλά.Έτσι δημιουργούνται κάποιες σχέσεις, οι οποίες είναι σαν κάστρα από νερό και άμμο, με ένα μικρό αεράκι γκρεμίζονται! Για τι οι σχέσεις δεν έχουν το θεμέλιο της πραγματικής αγάπης, της υπομονής και επιμονής. Αυτό είναι πολύ λυπηρό, βλέπεις ανθρώπους γύρω σου μόνους, γιατί, πάνω απ όλα, έχουν τον εγωισμό τους.
 
Δεν είναι κακό να είσαι εγωιστής, αρκεί να μην πληγώνεις τον εαυτό σου!
 
Η Πρόεδρος του Συλλόγου «Ελπίδα Μάνας», Κα Νάντια Αβιτίδου.
 
  • Δεν βρέθηκαν σχόλια

Αφήστε τα σχόλιά σας

Αφήστε το σχόλιό σας

0